Ankaran že mečejo iz tekmovanj

V zadnjem času ima disciplinski sodnik MNZ Koper veliko dela z NK Ankaran-Hrvatini oziroma Ankaran-Postojno, kot so se poimenovale ekipe v nogometnih tekmovanjih.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Za tiste, ki podrobneje ne spremljajo nogometnega dogajanja, zgolj osvežitev spomina: v prejšnji tekmovalni sezoni sta se združila NK Ankaran (še kot prvoligaš) in NK Postojna, ki je imela člansko ekipo v primorski nogometni ligi (EPNL). V praksi ni šlo za enakopravno združitev, ampak si je Ankaran pripojil Postojno. Ankaran je s tem pridobil mlajše selekcije, nujne za pridobitev licence za igranje v drugi SNL v sezoni 2018/19 in domicil v Postojni. V tekmovanjih je nastopal pod imenom Ankaran-Postojna, čeprav je uradno ime kluba ostalo NK Ankaran-Hrvatini. V sezono je vstopil z dvema članska ekipama - prvo v drugi SNL in z B ekipo, pretežno s postojnskimi fanti, ki je igrala v EPNL.

Pozimi pa je očitno med postojnskim in istrskim delom kluba prišlo do razdora. Drugoligaška članska ekipa se je preselila v Koper, kjer igra na stadionu Bonifika, v Postojni pa se mlajše selekcije in B ekipa po zimskem premoru niso več zbrali. Tako zadnja dva tedna disciplinski sodnik MNZ Koper Srečko Zebec vestno piše kazni. Zaradi neprihoda na dve tekmi sta iz tekmovanj že izključeni članska B ekipa v EPNL, v mlajših selekcijah MNZ ekipi U-13 in ekipa U-15, pred izključitvijo sta tudi ekipi U-17 in U-19. Seštevek do zdaj izrečenih kazni se je ustavil pri 2850 evrih. Najvišja je pri članski ekipi v EPNL - dvakrat 250 evrov zaradi neprihoda na tekmo in 800 evrov zaradi izključitve iz tekmovanja. Iz disciplinskih zapisnikov razberemo, da se NK Ankaran Hrvatini na pozive vodstva tekmovanja in disciplinskega sodnika ne odziva. Licenčni pravilnik NZS je jasen - brez mlajših selekcij tudi tekmovalne licence ni.

2850

evrov kazni je disciplinski sodnik odmeril NK Ankaran Hrvatini


Najbolj brano