Ankaran iz Postojne v Koper

Le nekaj dni pred nadaljevanjem drugoligaškega nogometnega prvenstva še ni bilo znano, ali bo v ligi igralo 15 ali 16 ekip, očitno pa bo druščina tudi spomladi popolna.

Nogometaši Ankarana se po zadnjih podatkih spet vračajo na 
koprsko Bonifiko. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Nogometaši Ankarana se po zadnjih podatkih spet vračajo na koprsko Bonifiko. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > V začetku februarja je predsednik NK Ankaran-Hrvatini Sebastjan Dvojmoč za Primorske novice potrdil, da bodo spomladi nadaljevali prvenstvo, čeprav jih je prek zime zapustila večina nogometašev. Od domačih igralcev je ostal zgolj kapetan Jan Pahor, ki je pred nedavnim izjavil, da bodo spomladi tekme igrali v Kopru. Očitno bo res tako. Včeraj je MNZ Koper za ankaranski klub umaknila suspenz, ker je ta poravnal dolg (šlo naj bi za približno 4000 evrov), kar pomeni, da je sproščena tudi registracija igralcev. Prestopni rok je sicer minil že 15. februarja, vendar pa pomanjkljive zahtevke (ali igralce brez pogodbe) registracijska komisija lahko obravnava tudi naknadno, saj so registracijski zapisniki redno prihajali tudi po 15. februarju.

V zadnjem času je bilo jasno le, da Ankaran v Postojni ne bo več igral in da je nekaj igralcev pod taktirko trenerja Vlada Badžima pred dvema tednoma začelo vaditi v Piranu. Včeraj nas je poklical predsednik Dvojmoč in nam povedal, da so se z Zavodom za šport Mestne občine Koper uspeli dogovoriti, da bodo tekme igrali v Kopru. Zavod je do včeraj po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih NK Ankaran terjal za račun iz leta 2017 v višini 13.000 evrov. Tedaj je Ankaran pol sezone v drugi SNL treniral in igral na Bonifiki. Obenem so na zavodu kot pogoj za igranje v Kopru zahtevali tudi vnaprejšnje plačilo.

NK Ankaran se iz Postojne vrača v Koper

Nogometna zveza Slovenije je za soboto tekmo 18. kroga druge SNL med Ankaranom in Vitanest Biljami delegirala v postojnski športni park. Tam je seveda ne bo, kar so Ankarančani po Dvojmočevih besedah včeraj obvestili tudi NZS, vključno s spremembo kraja igranja. To pomeni, da se Ankaran po točno dveh letih spet vrača v Koper.


Najbolj brano