Andrej Razdrh zadovoljen, Nedžad Okčić o negativni seriji

V sežanskem Taboru so se po zmagi v primorskem derbiju pošteno oddahnili. Tudi zato, ker so jim tokrat precej šli na roko izidi vodilnih ekip, saj je pod vrhom lige kar naenkrat gneča šestih ekip.

Andrej Razdrh Foto: Matej Glavina
Andrej Razdrh Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Šesterico v razmaku treh točk zaključuje prav sežanski Cherrybox Tabor, ki je zbral deset točk. Velja pa omeniti, da imata Bravo in Dob tekmo manj in s tem priložnost za samostojen prevzem vrha.

Taborjane po zmagi proti Dekanom s 3:1 sicer čakata zaporedna primorska derbija v Biljah in doma z Brdi. V nedeljo je bilo dokaj hitro jasno, da bo zmaga ostala doma, saj so gostitelji v prvem polčasu pobrali sadove stalnega pritiska. “Čeprav smo vse tri zmage iztržili doma, nismo povsem 'domača' ekipa, tudi v gosteh smo že dobro igrali. S prvim polčasom sem zadovoljen, bili smo konkretni, pozna se delo s treningov, kjer smo veliko časa posvetili realizaciji in v konkretni igri pred kazenskim prostorom. Do tja pridemo brez težav, potem pa je precej nemira pri zaključevanju akcij in prehitrih ali napačnih odločitev. Škoda le za nepotrebni zadetek na koncu tekme,” je po tekmi dejal domači trener Andrej Razdrh. Po izgubljenih točkah v Brežicah je bil imperativ rezultata znova velik, zdaj je ozračje spet mirnejše. “Smo ponovno blizu vrha, želim si, da bi povezali dve ali tri zmage v nizu, tako da bi nepotreben pritisk na fante nekoliko popustil. Meni je všeč ambicioznost kluba, morda bi bilo bolje, če bi vsaj javno to nekako drugače izrazili. Ampak v redu, ne bo šlo čez noč, tudi druge ekipe v prvenstvu so kakovostne in so se okrepile, zato je liga zahtevna,” poudarja sežanski trener. Pravi še, da na treningih zelo dobro delajo, da pa imajo nekateri igralci težave pri hitrosti razmišljanja in v nekih tehničnih zadevah.

Drugačne volje je bil po peti izgubljeni tekmi Nedžad Okčić, ki je poleti prevzel Dekane. “Vsak poraz je težak, žal smo v negativni seriji. Pa tudi spored tekem nam ni šel na roko. Za tekmece smo imeli ekipe, ki lovijo vrh in želijo napredovati. V prvih treh tekmah smo si ustvarili 15 situacij - z vsem spoštovanjem do igralcev -, iz katerih bi najbrž midva žogo nekajkrat poslala v mrežo. Nekaj nas tepe, kaznuje, nimamo sreče,” je razmišljal Okčić, ki je na treningih posvečal pozornost realizaciji. O tekmi je povedal: “V Sežani smo v prvem polčasu skušali igrati bolj zaprto, da ne bi dobili gola, napaka pri prvem golu nas je drago stala. V drugem polčasu sem takoj opravil dve zamenjavi, bili smo drugače postavljeni ter si ustvarili tri priložnosti. Če bi pri 2:0 Gajšek zadel, bi se morda še vrnili v igro.”


Najbolj brano