ACH padel še z drugega prestola

Odbojkarji kamniškega Calcita so pod vodstvom kanalskega trenerja Gregorja Jerončiča osvojili pokal Slovenije za sezono 2020/21. Kanalski Salonit je izpadel v polfinalu.

Takole so se pokala veselili odbojkarji Calcita. Levo od pokala kleči 
Izolan Mitja Gasparini, v drugi vrsti pa je prvi z leve v črni opravi 
kanalski trener Kamničanov Gregor Jerončič.  Foto: Ana Oblak
Takole so se pokala veselili odbojkarji Calcita. Levo od pokala kleči Izolan Mitja Gasparini, v drugi vrsti pa je prvi z leve v črni opravi kanalski trener Kamničanov Gregor Jerončič.  Foto: Ana Oblak

Sezona tekmovanj pri moških se je končala z največjim trenerskim uspehom kanalskega trenerja Gregorja Jerončiča na domačih tleh. Njegovi fantje, odbojkarji Calcita iz Kamnika, so gladko s 3:0 (21, 21, 22) premagali ljubljanski ACH Volley. “V državnem prvenstvu smo v polfinalnih tekmah plačali davek preobremenjenosti ob igranju v srednjeevropski ligi. V končnicah tekem proti ACH Volleyju nas je zmanjkalo. v pokalu pa težav z izčrpanostjo ni bilo. Pokalna zmaga je potrditev našega dobrega dela, “ je dogajanje po finalu ocenil Calcitov trener Gregor Jerončič.

Serijski zmagovalci domačih tekmovanj so bili tako v nekaj dneh ob obe lovoriki. Državno so jim že prej odvzeli Mariborčani in Ljubljančanom ostaja zmaga v srednjeevropski ligi. Pokal se je v Kamnik vrnil po štirih letih in je četrti v klubski zgodovini, zanj pa ima precejšnje zasluge kapetan Calcita, izolski reprezentant Mitja Gasparini. Calcit je imel že od začetka sezone potencial za rušenje vladavine ACH Volleyja. V prvenstvu se napad ni izšel, v pokalu pa so Kamničani dobro unovčili zmes svežine in individualne kakovosti nekdanjega člana ACH Dika Purića, reprezentantov Gasparinija, Jana Klobučarja in Saše Štalekarja ter odkritja sezone, učinkovitega Martina Kosmine.

ACH z novo metlo

Po turbulentni sezoni so pri odbojkarskem klubu ACH Volley Ljubljana poskrbeli za zamenjavo na mestu glavnega trenerja. Matija Pleško se je moral po dveh sezonah in pol posloviti, mesto glavnega trenerja pa je prevzel Mladen Kašić, 62-letni hrvaški strateg. Prva igralska okrepitev je stari znanec iz šole kanalskega Salonita, libero Jani Kovačič, ki se v ACH vrača iz italijanske Ravenne.


Najbolj brano