Zastoji zaradi del na avtocestah vse daljši

Zastoji, ki so danes nastali zaradi del na primorski in štajerski avtocesti, so se do poldneva podaljšali. Na primorski avtocesti pred Brezovico v smeri Ljubljane je kolona dolga 11 kilometrov, na štajerski avtocesti pred Šentrupertom v smeri Ljubljane pa okoli šest kilometrov. Zastoji so tudi na vzporednih cestah.

Fotografija je simbolična. Foto: Daniel Novakovic/STA
Fotografija je simbolična. Foto: Daniel Novakovic/STA

SLOVENIJA > Na primorski avtocesti bo zaradi nujnega popravila cestišča med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani do nedelje do 14. ure zaprt vozni pas. Zastoj je trenutno dolg 11 kilometrov in sega že dlje od priključka Vrhnika. Obvoz je za osebna vozila možen po vzporedni cesti med Logatcem in Brezovico, kjer pa je tudi gost promet z zastoji, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Štajerska avtocesta bo zaradi odstranjevanja cestninske postaje Vransko med priključkoma Šentrupert in Vransko proti Ljubljani zaprta do ponedeljka do 5. ure. Pred izvozom Šentrupert je nastal zastoj, ki je trenutno dolg šest kilometrov. Promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto Žalec-Vransko, kjer je tudi zastoj, ki je trenutno dolg 12 kilometrov.


Najbolj brano