Začeli z odstranjevanjem žice na meji s Hrvaško

V skladu z napovedmi je Slovenska vojska včeraj začela odstranjevati žično ograjo je na meji s Hrvaško. Prve metre ograje so ob velikem medijskem zanimanju odstranili na mejnem prehodu Krmačina pri Metliki, Slovenska vojska bo po načrtu vsak delovni dan odstranila od 150 do 200 metrov žične ograje.

 Foto: STA
Foto: STA

METLIKA > Te je skupaj okoli 51 kilometrov. Nato bo sledila odstranitev panelne ograje, za kar nameravajo na notranjem ministrstvu izvesti razpis.

Po zagotovilih ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar bo odstranjevanje panelne ograje potekalo v dogovoru z lokalno skupnostjo, saj si ponekod želijo, da ta ostane. Kdaj naj bi bila panelna ograja povsem odstranjena, je sicer v tem trenutku nehvaležno napovedovati.

Ministrica je ob tej priložnosti še povedala, da je bila žična ograja popolnoma nesorazmeren ukrep. Varnost bodo po njenih besedah zagotovili na druge načine, s spremenjeno taktiko in metodiko dela, z večjo uporabo tehničnih sredstev, dodatnim kadrom na meji ter okrepljenim mednarodnim sodelovanjem.


Najbolj brano