Vračanje Slovencev iz tujine se nadaljuje, potniki iz Španije v karanteno

Drevi se bo iz španske prestolnice Madrid s posebnim humanitarnim letom v Ljubljano vrnilo okoli 50 Slovencev. Že ponoči se je 50 Slovencev vrnilo z letom iz Varšave preko Prage, so pojasnili na MZZ.

Vračanje Slovencev iz tujine se nadaljuje. Foto: STA
Vračanje Slovencev iz tujine se nadaljuje. Foto: STA

LJUBLJANA > Na posebnem humanitarnem letu iz Madrida v Ljubljano bo 50 potnikov. Gre za slovenske državljane in peščico avstrijskih. Po prihodu na brniško letališče bodo morali vsi potniki v 14-dnevno karanteno v posebni ustanovi in ne doma. Gre za odločitev strokovnjakov zdravstvene stroke, ker Španija predstavlja visoko tvegano območje, so navedli.

O tem, da bodo morali za 14 dni v karanteno, je vse potnike že obvestilo slovensko veleposlaništvo v Španiji. Vsi prihodnji leti iz te države bodo izvedeni po istem protokolu. Za izvedbo karantene sta pristojna ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Ponoči pa se je z letom iz Varšave preko Prage vrnilo 50 Slovencev, vključno s sedmimi, ki so v češko prestolnico prišli iz Vietnama. Na letu iz Ljubljane v Varšavo je bilo 12 Poljakov in dva Čeha.


Najbolj brano