Vlada je za v. d. generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje imenovala Leona Behina

Vlada je danes razrešila generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje Darka Buta in na njegovo mesto kot v. d. imenovala Leona Behina, ki bo funkcijo nastopil z 8. oktobrom, do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Vlada je danes razrešila generalnega direktorja Uprave za zaščito 
in reševanje Darka Buta in na njegovo mesto kot v. d. imenovala 
Leona Behina (na fotografiji). Foto: Nebojsa Tejic/STA
Vlada je danes razrešila generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje Darka Buta in na njegovo mesto kot v. d. imenovala Leona Behina (na fotografiji). Foto: Nebojsa Tejic/STA

LJUBLJANA > Behin je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva. Ima dolgoletne izkušnje na področju zaščite in reševanja, gasilstva ter vodenja različnih aktivnosti nudenja pomoči po naravnih nesrečah v Sloveniji in v tujini. Med drugim je deloval tudi na področju pridobivanja evropskih kohezijskih sredstev ter vodenja investicij.

Pred imenovanjem za v. d. generalnega direktorja uprave je bil v. d. generalnega direktorja direktorata za proračun na ministrstvu za finance.

But je ministru za obrambo Marjanu Šarcu ponudil odstop po avgustovske kibernetskem napadu na upravo. Inšpektorji urada za informacijsko varnost so po vdoru odkrili vrsto nepravilnosti in upravi naložili 24 ukrepov in devet priporočil.

"Pričakujem, da bo novo vodstvo uprave prenovilo način, kako se jo upravlja in kako naj se odziva na krize in nesreče dosti bolj hitro, učinkovito in ob takojšnji vključitvi vseh deležnikov," je Šarec dejal v intervjuju za STA, ki bo objavljen predvidoma sredi naslednjega tedna.


Najbolj brano