Včeraj potrdili 1961 novih okužb, 19 mrtvih

Po podatkih ministrstva za zdravje so včeraj ob 7025 testih potrdili 1961 novih okužb s covidom-19, kar je največje število od spomladanskega začetka epidemije covida-19. Umrlo je 19 bolnikov s covidom-19, kar je prav tako največje dnevno število do zdaj, kažejo podatki ministrstva za zdravje.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > 17 jih je umrlo v bolnišnicah, dva pa v domovih za starejše občane.

Po sprva objavljenih podatkih je bilo sicer v petek potrjenih 1963 okužb z novim koronavirusom, a so pozneje prejeli prejeli popravek, in sicer je bilo potrjenih 1961 okužb, je na twitterju pojasnil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Ob tem je opozoril, da se število testiranj še naprej povečuje, pritisk na laboratorije je ogromen. Delež pozitivnih testov je bil najvišji doslej, in sicer 27,9 odstotka, je še dodal na twitterju.

Na Primorskem so včeraj 13 okužb odkrili v Postojni, enajst v Novi Gorici, po deset v Ajdovščini in Idriji, osem v Kopru, štiri v Piranu, sedem v Ilirski Bistrici, pet v Tolminu, tri v občini Miren-Kostanjevica, po dve v Pivki, Komnu, Kanalu, Brdih, občini Renče-Vogrsko, po eno pa v Bovcu, Kobaridu, Cerknem, občini Šempeter-Vrtojba in Sežani.

Hospitaliziranih je 449 bolnikov, na intenzivni negi jih je 63, kažejo osveženi podatki Covid sledilnika. Delež pozitivnih testov je v petek znašal 27,91 odstotka, kar pomeni, da je bil pozitiven vsak četrti test.

Število hospitaliziranih se je tako glede na četrtek povečalo za 55, pri čemer so v domačo oskrbo odpustili 31 bolnikov. Število bolnikov v intenzivni negi se je medtem zmanjšalo za štiri.


Najbolj brano