V torek potrdili kar 1503 okužbe

Po podatkih spletnega covid-19 sledilnika so včeraj v Sloveniji potrdili največje število okužb v enem dnevu od začetka epidemije - kar 1503. Po navedbah portala Siol.net je bilo opravljenih 5891 testov. Osem bolnikov s covidom-19 je umrlo.

Število včeraj opravljenih testov na novi koronavirus je rekordno, 
žal tudi število potrjenih okužb. Foto: Leo Caharija
Število včeraj opravljenih testov na novi koronavirus je rekordno, žal tudi število potrjenih okužb. Foto: Leo Caharija

SLOVENIJA > Pozitivnih je bilo torej 25,51 odstotka vseh testiranih.

Po podatkih covid sledilnika je v Sloveniji trenutno 7714 aktivno okuženih oseb. V bolnišnicah se zdravi 333 bolnikov s covidom-19, 55 na intenzivni enoti. 41 jih potrebuje pomoč respiratorja.

Iz bolnišnic so odpustili 32 oseb, osem bolnikov s covidom-19 je umrlo.

Na Primorskem so včeraj največ okužb potrdili v Kopru (13), sledi Ajdovščina z enajstimi, v Novi Gorici so včeraj odkrili devet okužb, v Sežani, Postojni, Divači, Ilirski Bistrici, Komnu in Tolminu po sedem, po pet v Idriji, v Bovcu, Izoli in Piranu po tri, po dve v Pivki in občini Renče-Vogrsko, po eno okužbo pa v Kanalu, Kobaridu, Vipavi in Cerknem.

Da je včeraj padel nov žalosten rekord, je sinoči na twitterju napovedal premier Janez Janša, ki je ob dogajanju v Mariboru, kjer se je zvečer zbralo več deset protestnikov, ki nasprotujejo uvedeni omejitvi gibanja v nočnem času, pozval k streznitvi.

Na twitterju se je danes oglasil tudi vladni govorec Jelko Kacin s priporočilom, naj ljudje ostanejo doma, in s pozivom k solidarnosti z vsemi, ki potrebujejo spodbudo in tolažbo.


Najbolj brano