V petek v Sloveniji odkritih 897 okužb z novim koronavirusom, na Primorskem 60

V petek so v Sloveniji ob 5605 testih odkrili 897 okužb z novim koronavirusom. Kot je na Twitterju zapisal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, pa so še eno okužbo Slovenca odkrili v tujini. Delež odkritih okužb glede na teste je torej 16 odstotkov.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

SLOVENIJA > Kacin je poudaril, da se število testov, opravljenih dnevno, povečuje. Dodal pa je še opažanje, da masko nosi vse več ljudi in da se "zavedanje, da mora vsak prispevati k zajezitvi covida-19 hitro krepi".

Po podatkih spletnega covid-19 sledilnika bolnišnično zdravljenje potrebuje 250 bolnikov s covidom-19, 43 jih je na intenzivni negi, od tega 27 na respiratorju. 32 bolnikov s covidom-19 so odpustili iz bolnišnic, dve osebi sta umrli.

Okužbe z novim koronavirusom so potrdili v 159 občinah. V Ljubljani so bili 104 primeri, v Kranju so potrdili 42 okužb, v Domžalah 27. Najvišje deleže aktivnih okužb imajo Mežica (0,927 %), Odranci (0,852 %) in Moravče (0,846 %). Brez potrjene okužbe sta le še dve občini.

Okužbe na Primorskem

Včeraj so v 19 od 24 primorskih občin potrdili skupno 60 okužb. Največ - 14 - so jih odkrili v Ajdovščini, sledita Postojna s sedmimi in občina Šempeter-Vrtojba s šestimi novimi primeri. Po štiri okužbe so potrdili v Piranu, Vipavi, Divači in v občini Miren-Kostanjevica, Po tri nove okužbe imajo v Novi Gorici, Komnu in Bovcu, po dve v Kopru, Ilirski Bistrici, Sežani in Izoli, po en nov primer pa so odkrili v Idriji, Tolminu, Pivki, Brdih in v občini Renče-Vogrsko.


Najbolj brano