Umrla je znana tekačica Helena Žigon

V 92. letu starosti je umrla ena najbolj prepoznavnih rekreativnih tekačic Helena Žigon, danes poročajo številni slovenski mediji.Helena Žigon je na maratonu prvič nastopila s 54 leti, privržence 
teka pa vseskozi navduševala kot najstarejša udeleženka različnih 
tekaških prireditev. Foto: arhiv PN
Helena Žigon je na maratonu prvič nastopila s 54 leti, privržence teka pa vseskozi navduševala kot najstarejša udeleženka različnih tekaških prireditev. Foto: arhiv PN

LJUBLJANA > Njeno smrt je na Facebooku potrdila zavarovalnica Vzajemna, ki je zapisala, da je bila Žigonova "vzor", njene tekaške podvige pa da so vsi sodelujoči spremljali z "velikim občudovanjem in spoštovanjem".

"Ponosni smo bili, da je bila del naše tekaške družine - vlivala nam je pogum, samozavest in motivacijo. Hvala za vso pozitivno energijo in spodbudo. V mislih bo vedno z nami. Iskreno sožalje njeni družini in vsem žalujočim," so dodali na Vzajemni.

Helena Žigon (v ospredju) je pri 86 letih odtekla tudi Mali kraški maraton. Foto: arhiv PN

Žigonova je na maratonu prvič nastopila s 54 leti, privržence teka pa vseskozi navduševala kot najstarejša udeleženka različnih tekaških prireditev. Na Ljubljanskem maratonu je nastopila 19-krat, nazadnje leta 2015, ko je imela 87 let.

Njeno življenjsko pot je v 21. poglavjih oziroma v prav toliko kilometrih opisala Jasmina Kozina Praprotnik v knjigi Bela dama: Življenje tekačice Helene Žigon.


Najbolj brano