Telekom Slovenije postal edini lastnik družbe Planet TV

Potem ko je Telekom Slovenije izpolnil odločitev arbitražnega sodišča v Švici, povezanega s sporom glede Antenne TV SL, je postal edini lastnik družbe Planet TV. Telekom je hkrati z vpisom prenosa poslovnega deleža družbo preimenoval iz Antenna TV SL v Planet TV ter odpoklical direktorico Petro Šušteršič. Planet TV zdaj vodi Rolando Žel.

Telekom Slovenije je postal edini lastnik družbe Planet TV. Foto: STA
Telekom Slovenije je postal edini lastnik družbe Planet TV. Foto: STA

LJUBLJANA > Arbitražno sodišče v Švici je konec oktobra ugotovilo, da je družba Antenna Slovenia pravilno uveljavila prodajno opcijo v družbi Antenna TV SL in tako Telekomu Slovenije za 34-odstotni delež v tej družbi naložilo plačilo kupnine v višini 17,595 milijona evrov skupaj z zamudnimi obrestmi in plačilom stroškov postopka.

Kot so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma, so odločitev sodišča izpolnili, s čimer je bil v začetku novembra v poslovni in sodni register vpisan prenos 34-odstotnega poslovnega deleža družbe Antenna Slovenia B.V. v družbi Antenna TV SL na družbo Telekom Slovenije. S tem je Telekom Slovenije postal edini družbenik Antenna TV SL.

Hkrati z vpisom prenosa poslovnega deleža je Telekom Slovenije podjetje preimenoval v Planet TV, sprejel nov akt o ustanovitvi družbe ter odpoklical direktorico Petro Šušteršič. Mandat ji je potekel 30. novembra, s 1. decembrom pa je vodenje družbe prevzel Rolando Žel.


Najbolj brano