Svet UKC Ljubljana za direktorja izbral Janeza Poklukarja

Janez Poklukar, ki ga je svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana danes izbral za generalnega direktorja največje slovenske bolnišnice, je za STA dejal, da je vesel odločitve sveta zavoda in si želi, da čim prej začnejo in pokažejo rezultate. Glede na današnjo odločitev, ki je bila soglasna, računa, da ima podporo ministra.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > K imenovanju Janeza Poklukarja mora namreč soglasje podati še minister za zdravje Aleš Šabeder. Kot je dejal Poklukar, je svet zavoda zagotovo imel težko delo. Glede na to, da v njem večino predstavljajo člani ustanovitelja, se pravi ministrstva za zdravje, in da so odločili soglasno, pa računa, da bo dobil tudi podporo ministra Šabedra.

Kot je dejal, odločitev, da kandidira za direktorja UKC Ljubljana, ni bila lahka, a je v tem videl priložnost in izziv. Kot je dejal, pet let vodi jeseniško bolnišnico, eno od 15 bolnišnic v sanaciji, kjer je bila ta bolj ali manj uspešno izvedena. So ob koncu finančne sanacije, za bolnišnico so pripravili srednjeročne, pa tudi dolgoročne načrte. V kandidaturi za UKC je tako videl priložnost in izziv, da poskusijo tudi v UKC Ljubljana narediti podobno zgodbo.


Najbolj brano