Še danes možna prijava glasovanja na domu pred drugim krogom županskih volitev

Pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev lahko volilci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik, še danes sporočijo občinski volilni komisiji, da želijo glasovati pred volilnim odborom na svojem domu.

V Novi Gorici se bosta v drugem krogu pomerila Samo Turel in 
Klemen Miklavič. Foto: Leo Caharija
V Novi Gorici se bosta v drugem krogu pomerila Samo Turel in Klemen Miklavič. Foto: Leo Caharija

SLOVENIJA > Na domu lahko glasujejo tudi volilci, ki jim je odrejena izolacija zaradi okužbe s koronavirusom. Obvestilu, da želijo glasovati na domu, pa morajo priložiti ustrezno dokazilo.

Drugi krog županskih volitev bo v nedeljo v 47 od 212 občin, kjer pred desetimi dnevi nobeden od županskih kandidatov ni dobil večinske podpore. Volilke in volilci bodo izbirali med kandidatoma, ki sta bila v prvem krogu najuspešnejša.

Na odločitev o novem županu med drugim čakajo tudi v mestnih občinah Maribor, Kranj, Celje, Nova Gorica, Murska Sobota in Krško. V preostalih 165 občinah so župane za prihodnji štiriletni mandat izbrali že 20. novembra, ko so izvolili tudi nove občinske svete.

Volilci imajo sicer v teh dneh tudi možnost, da glas oddajo na predčasnem glasovanju. V večjih občinah so predčasno glasovanje omogočili tri dni in bo po torku potekalo še danes ter v četrtek, v manjših občinah so za predčasno glasovanje določili en dan.


Najbolj brano