Šarec uradno vložil kandidaturo Rudija Medveda za ministra za javno upravo

Premier Marjan Šarec je v državni zbor tudi uradno vložil novo kandidaturo za ministra za javno upravo, na to funkcijo namesto Tugomirja Kodelje predlaga aktualnega poslanca LMŠ Rudija Medveda, so sporočili iz LMŠ. Šarec kandidaturo Medveda utemeljuje z njegovimi strokovnimi referencami, dosedanjim delom in izkušnjami, so ob vložitvi zapisali v stranki.

Rudi Medved Foto: Daniel Novakovic
Rudi Medved Foto: Daniel Novakovic

LJUBLJANA > Od Rudija Medveda, ki ima izkušnje dolgoletnega novinarja in urednika tudi na Radioteleviziji Slovenija ter izkušnje vodenja občinske uprave, nekateri pričakujejo boljše poznavanje področja plačnega sistema in razmerij v javnem sektorju. Tugomir Kodelja, ki prihaja iz gospodarstva, se namreč po mnenju mnogih s svojim poznavanjem resorja na predstavitvi ni ravno izkazal, čeprav je pri glasovanju na parlamentarnem odboru dobil zeleno luč.

Poslovnik zaslišanje kandidata po vložitvi nove kandidature predvideva v treh dneh, Medvedova predstavitev na matičnem odboru je predvidena za ponedeljek. Preostali kandidati za ministrske položaje v Šarčevi vladi so se v DZ že predstavili v minulih treh dneh in tudi dobili zeleno luč posameznih odborov. Po ponedeljkovem zaslišanju Medveda pa bo nato prihodnji teden predvidoma v četrtek tudi izredna seja DZ, na kateri bodo poslanci glasovali o celotni listi ministrskih kandidatov.


Najbolj brano