S trga umaknili nove količine spornega kebaba

Podjetje Alebon, distributer kebaba poljskega proizvajalca je s trga umaknilo dodatne izdelke kebaba, ki so že bili distribuirani drugim nosilcem dejavnosti. V kebab mesu omenjenega podjetja je sicer Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pred dnevi potrdila navzočnost salmonele in ostankov zdravila ketoprofen.

Fotografija je simbolična. Foto: Andraž Gombač
Fotografija je simbolična. Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Kot so danes zapisali na spletni strani uprave, so jim iz Alebona sporočili, da jih je poljski proizvajalec kebaba obvestil o odpoklicu dodatnih proizvodov iz prometa. Slednji so že bili distribuirani drugim nosilcem dejavnosti, zato je Alebon sprožil postopke odpoklica tudi za te proizvode.

Podjetje tako odpoklicuje goveji kebab proizvajalca Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo z težo 5, 10, 15, 25 in 40 kilogramov ter izdelek Albi goveji istega proizvajalca s težo 10, 15 in 20 kilogramov. Vse količine imajo oznako lota 191219 in 211219. Odpoklicujejo tudi goveji kebab S1 istega proizvajalca s težo 10, 15 in 20 kilogramov. Navedene količine imajo oznako lota 211219 in 201219.

Uprava je pred dnevi v vzorcu mesa iz lota, ki sicer ni doseglo potrošnikov, potrdila tako navzočnost salmonele kot tudi ostankov zdravila ketoprofen.


Najbolj brano