S potrditvijo programa opredelitev SAB kot levosredinske socialno-liberalne stranke

Delegati so na današnjem kongresu stranke SAB potrdili program stranke z naslovom Prihodnost Slovenije. Po besedah predsednice SAB Alenke Bratušek so s potrditvijo programa jasno povedali, kakšne so vrednote stranke, ki jih ne bodo nikoli izdali. Hkrati so SAB tudi na papirju opredelili kot levosredinsko socialno-liberalno stranko, je prepričana.

Alenka Bratušek Foto: Sta
Alenka Bratušek Foto: Sta

LJUBLJANA > Dolgoročna programska izhodišča za vodenje države v prihodnjih mandatih so sicer v SAB s programom stranke Prihodnost Slovenije strnili v 15 točkah. Z njim si prizadevajo za demokratično in gospodarsko uspešno Slovenijo, ki bo zagotavljala močno socialno državo, so zapisali v stranki.

Delegati so sicer v razpravi med drugim izpostavili prizadevanja za depolitizacijo policije in medijev, še posebej so izpostavili pomen javnih servisov Radiotelevizije Slovenija in STA. “Pomagajmo rešiti medije, da nam bodo pomagali rešiti in vzdrževati demokracijo,” je bil eden od poudarkov.

Zavzeli so se tudi za manj revščine, dobre odnose z zamejci in Slovenci po svetu, za varstvo okolja, promocijo športa ter večjo prisotnost stranke na terenu.

Prav tako so ugotavljali tudi, da je država dosegla dno in da je treba na volitve čim prej. Ta stranka bo naredila vse, da vrne državo v normalo, da stroka odloča, ko gre za strokovna vprašanja, in politika, ko gre za politična, je ob tem dejal predsednik sveta stranke Roman Jakič.

Ena od prioritet stranke pa po besedah Alenke Bratušek tako kot na zadnjih državnozborskih volitvah ostajajo upokojenci. Zato si tudi prizadevajo ustanoviti najmočnejšo in najštevilčnejšo organizacijo med političnimi strankami v Sloveniji, so pojasnili v stranki.

Ob koncu kongresa je Bratuškova ocenila, da je stranka pripravljena na volitve. Kot je še dejala, računajo na glasove tistih volivcev, ki jim je mar za prihodnost Slovenije. “Imamo program in ponujamo rešitve za vsa področja in za vse kategorije naše družbe,” je dejala.

Poudarila je, da si želi, da bi bile volitve čim prej, a dvomi, da lahko pride do predčasnih volitev. V stranki bodo storili vse, da se zgodijo predčasne volitve, saj je le z njimi mogoče umiriti ljudi, ki so besni in jezni zaradi vsega, kar se dogaja, je dejala. Po prepričanju Bratuškove stranko na volitvah čaka odličen rezultat.


Najbolj brano