Ribičem za naložbe v plovila in opremo nekaj več kot 120.000 evrov

Ribičem je za izboljšanje higienskih, zdravstvenih, varnostnih in delovnih pogojev v obliki naložb v ribiška plovila ali opremo za posameznike na voljo 122.072,24 evra nepovratnih sredstev. Pridobijo jih lahko v okviru javnega razpisa, ki ga je ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano danes objavilo na spletnih straneh državne uprave.

Vloge bo mogoče oddati od 17. oktobra. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Vloge bo mogoče oddati od 17. oktobra. Foto: Zdravko Primožič/FPA

SLOVENIJA > Upravičenci do sredstev so pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki in ribiči - fizične osebe v skladu z zakonom, ki ureja morsko ribištvo, ki so lastniki, solastniki ali uporabniki ribiških plovil z veljavnim dovoljenjem za gospodarski ribolov, izdanim v Sloveniji, so danes sporočili s kmetijskega ministrstva.

Za izboljšanje higienskih, zdravstvenih, varnostnih in delovnih pogojev za ribiče operativni program Evropskega sklada za pomorstvo in razvoj 2014-2020 podpira naložbe v ribiška plovila ali opremo za posameznike, če te naložbe presegajo zahteve prava EU ali nacionalnega prava.

Vloge bo mogoče oddati od 17. oktobra, razpis pa bo odprt do porabe sredstev oziroma do objave o zaprtju na osrednjem spletnem mestu državne uprave, so pojasnili na kmetijskem ministrstvu.


Najbolj brano