Promet zgoščen marsikje po državi, na avtocestah prometne nesreče

Na slovenskem avtocestnem križu so se v roku nekaj minut zgodile tri prometne nesreče, po ena na pomurski, dolenjski in primorski avtocesti, še ena pa tudi na regionalni cesti skozi Logatec. Na Darsu voznike opominjajo, naj vozijo zbrano. Danes popoldne bo sicer po pričakovanjih promet zelo obremenjen iz urbanih središč proti turističnim krajem.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUBLJANA > Zaradi prometnih nesreč je močno oviran promet v Logatcu na Tržaški cesti, pri bencinskem servisu. Nesreče so se zgodile tudi na dolenjski avtocesti med cestninsko postajo Dob in priključkom Bič, kjer je oviran promet proti Novemu mestu, na dolenjski avtocesti je zaprt prehitevalni pas med Višnjo Goro in Grosupljim proti Ljubljani. Na pomurski avtocesti med Lipovci in Gančani pa je proti Lendavi zaprt vozni pas, opozarjajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Gneča in zastoji so na več odsekih primorske avtoceste, med Razdrtim in Brezovico proti Ljubljani. Tu se potovalni pas se podaljša za približno eno uro. Na gorenjski avtocesti je zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji dolg dva kilometra. Proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici je gneča od Bizovika proti predoru Golovec, na dolenjski avtocesti med Ljubljano in Grosupljim proti Dolenjski, na štajerski avtocesti pa med Blagovico in predorom Podmilj proti Celju.

Gneča je tudi na cestah Planina-Kalce-Logatec in Logatec-Vrhnika skozi Vrhniko, ter na nekaterih ostalih obvoznicah in vpadnicah zaradi popoldanske konice.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod in Gruškovje. Zastoji so tudi na cestah na Hrvaškem proti mejnim prehodom, še opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.


Najbolj brano