Primorsko-notranjska regija vztrajno z najvišjo 14-dnevno incidenco

V Sloveniji so v sredo opravili 4636 PCR testiranj na novi koronavirus. Pozitivnih je bilo 597 oziroma 12,9 odstotka testov. Opravili so tudi 28.466 hitrih antigenskih testov. V bolnišnicah je hospitaliziranih 450 covidnih bolnikov, intenzivno nego jih potrebuje 123. Iz bolnišnic so odpustili 45 oseb, umrli pa so še štirje bolniki s covidom-19.

 Foto: UKC Ljubljana
Foto: UKC Ljubljana

SLOVENIJA > Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužb v Sloveniji znaša 494.

14-dnevna incidenca na ravni države je 407,7. Najvišja je še vedno v primorsko-notranjski regiji, in sicer 640,4. v goriški regiji je 370,7 in je torej pod slovenskim povprečjem. Najnižja med vsemi regijami je v obalno-kraški regiji in znaša 273,8.

Slovenija je v rumeni fazi, je na novinarski konferenci povedala vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. V tej fazi ni več omejitev za srednje šole in fakultete, upoštevati morajo splošna navodila NIJZ.

Druženje je omejeno na največ 50 ljudi, sproščajo se kulturne dejavnosti pod pogojem PCT (udeležijo se jih lahko preboleli, cepljeni ali z negativnim testom), pri čemer je lahko zasedenih 50 odstotkov sedišč. Isto velja za športne prireditve, Sproščajo se turistične namestitve.

Pogoj za prehod v zeleno fazo je število okužb pod 300, ne glede na to, koliko je hospitalizacij. Sproščene bodo omejitve po vsej državi, a še naprej bo veljala prepoved obratovanja diskotek.


Najbolj brano