Primorska živilska podjetja so se predstavila v prestolnici

Primorska živilska podjetja in zadruge so se z degustacijami dobrot danes že četrto leto zapored predstavila obiskovalcem v centru Ljubljani. Dogodka so se udeležili tudi nova ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec in direktorji sodelujočih podjetij in zadrug, so sporočili z Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

S prestavniki primorskih živilskih podjetij in zadrug je poklepetala 
tudi nova kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Foto: Finance
S prestavniki primorskih živilskih podjetij in zadrug je poklepetala tudi nova kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Foto: Finance

LJUBLJANA > "Primorska je od nekdaj polna temperamenta. Igra valov, burja, primorska zemlja in jeklena volja domačinov - vse to daje primorskim jedem in vinu, ki se prenašajo iz roda v rod, pečat edinstvenosti," so zapisali na GZS.

Odlične jedi in vina svojih prednikov oživljajo in ohranjajo tudi primorska živilska podjetja in zadruge, ki so zaradi ljubezni in velikega spoštovanja do svoje pokrajine, tradicije ter njene kulinarike združila svoje moči pod skupnim imenom Po primorsko.

Z degustacijami so se danes predstavili Mlinotest, Mlekarna Planika, Pivka perutninarstvo, Delamaris, Kras, Vinakras Sežana, Vinakoper, Vinska klet Goriška Brda, Kmetijska zadruga Tolmin, Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija in zadruga Agraria Koper. Obiskovalcem so se predstavili na stojnicah na Stritarjevi ulici od Tromostovja do Mestne hiše.

Pripravili so degustacije dobrot iz mlečnih izdelkov, testenin, ribjih in mesnih jedi, mesnin, svežega sadja in zelenjave ter vina. Prireditev sicer že tradicionalno poteka v tednu, ko obeležujemo dan vrnitve Primorske k matični domovini, so spomnili na GZS.


Najbolj brano