Prihodnji teden ponovno poletje

Po petkovem poslabšanju vremena nas od ponedeljka dalje čakajo ponovno poletne temperature. Na Goriškem se utegne temperatura povzpeti vse do 30 stopinj Celzija.

Po petkovem poslabšanju vremena nas od ponedeljka dalje 
čakajo ponovno poletne temperature.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Po petkovem poslabšanju vremena nas od ponedeljka dalje čakajo ponovno poletne temperature.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER, TRST > “Po pričakovanem delnem in prehodnem poslabšanju vremena v prihodnjih dneh se bo v prihodnjem tednu vrnilo pravo poletje. Nad Sredozemljem se bo zračni tlak občutno okrepil, od jugozahoda pa bo večji del Evrope in tudi naše kraje zaobjel subtropski anticiklon,” piše vremenar Primorskega dnevnika.

Povratek poletja bo predvidoma trajal večji del prihodnjega tedna, morda tudi ves teden, nato pa bo, kot kaže, prišlo do novega poslabšanja in do ohladitve.

Medtem bo danes in jutri še prevladovalo povečini sončno vreme. Najvišje dnevne temperature bodo do okrog 28 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo delno jasno do spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo občasne krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Ne gre izključiti, da bo med njimi tudi kakšna močnejša. Možna bodo tudi daljša obdobja z delno jasnim ali spremenljivim povečini suhim vremenom. V soboto popoldne se bo ozračje umirjalo in se bo vreme izboljšalo. V nedeljo bo povečini sončno vreme z morebitno občasno zmerno oblačnostjo.


Najbolj brano