Volilna napoved RTVS kaže na zmago Pahorja v prvem krogu

Volilna napoved, ki jo je za RTVS danes opravila agencija Episcenter, kaže, da je aktualni predsednik Borut Pahor zmagovalec današnjih predsedniških volitev. Zanj naj bi namreč glasovalo 56,2 odstotka volilcev, kar pomeni, da naj bi bil na predsedniško funkcijo izvoljen že v prvem krogu volitev, kaže volilna napoved.

Volilna napoved, ki jo je za RTVS danes opravila agencija 
Episcenter, kaže, da je aktualni predsednik Borut Pahor 
zmagovalec današnjih predsedniških volitev. Foto: MATJAZ CAHARIJA
Volilna napoved, ki jo je za RTVS danes opravila agencija Episcenter, kaže, da je aktualni predsednik Borut Pahor zmagovalec današnjih predsedniških volitev. Foto: MATJAZ CAHARIJA

LJUBLJANA > Na drugo mesto se je uvrstil kamniški župan Marjan Šarec, ki naj bi prejel 22,5 odstotka glasov. Na tretjem mestu je kandidatka SDS Romana Tomc, ki bi prejela 10,5 odstotka glasov, kandidatka NSi Ljudmila Novak pa naj bi dobila 5,4-odstotno podporo.

Na peto mesto se je z 1,9-odstotno podporo uvrstil Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija), sledi kandidatka SLS Suzana Lara Krause (en odstotek), kandidatka SMC Maja Makovec Brenčič in kandidatka stranke Za otroke! Angelca Likovič (obe 0,9 odstotka) ter kandidat stranke Slovenija za vedno Boris Popovič (0,8 odstotka).

Volilna napoved, ki jo je za POP TV pripravila Mediana, nakazuje, da je zmagovalec današnjih predsedniških volitev Borut Pahor, ki pa s 47,2 odstotka glasov ni presegel potrebne večine za izvolitev v prvem krogu. Drugi je Marjan Šarec z 20,4 odstotka glasov. Če bodo ti rezultati obveljali, se obeta drugi krog volitev.

Pri volilni napovedi so upoštevane izbire tako opredeljenih anketirancev kot tudi preference anketirancev, ki se še niso opredelili, a so napovedali udeležbo na volitvah.

Raziskava je potekala danes na vzorcu 827 anketirancev, od tega jih je udeležbo na volitvah napovedalo 732.

STA


Najbolj brano