Primorci niso bili za drugi krog

Primorski volilci - v 2. volilni enoti - so Borutu Pahorju skupaj namenili nekaj čez 51 odstotkov glasov, kažejo neuradni rezultati. Drugega kroga volitev si volilci niso želeli v obeh novogoriških okrajih, Izoli, Ilirski Bistrici in Sežani. Prvi zasledovalec in Pahorjev tekmec v drugem krogu Marjan Šarec je na Primorskem dobil 18-odstotno podporo. Na tretjem mestu je Romana Tomc z 12 odstotki glasov, četrti pa je Boris Popovič z dobrimi sedmimi odstotki.

Borut Pahor je v Novi Gorici okolica dobil 6995 glasov, v 
mestu Nova Gorica pa 6445.
Borut Pahor je v Novi Gorici okolica dobil 6995 glasov, v mestu Nova Gorica pa 6445.  

PRIMORSKA > Borut Pahor je na prvem mestu v vseh 12 volilnih okrajih po Primorski. Po pričakovanjih je najvišjo podporo dobil v Novi Gorici (v mestnem okraju več kot 59-odstotno). Najnižjo podporo pa so mu namenili v Idriji (41 odstotkov) in mestu Koper (43 odstotkov). Za zanimivost, v Sloveniji je Pahor najvišjo podporo dosegel v Murski Soboti (62-odstotno).

Marjan Šarec je na drugem mestu v osmih volilnih okrajih. Najvišjo podporo je dobil v Idriji (28-odstotno). Najmanj podpore pa so mu namenili volilci v okraju Nova Gorica-podeželje (13-odstotno) in Nova Gorica-mesto (15 odstotno).

Romana Tomc je Šarca na drugem mestu prehitela v Ajdovščini, kjer so ji volilci namenili 18 odstotkov glasov, in volilnem okraju Nova Gorica-podeželje, kjer je zbrala 14 odstotkov glasov. V Tolminu je zbrala še več, to je 16 odstotkov glasov, a jo je tako vseeno prehitel Šarec.

Koprski župan Boris Popovič pa se je na drugo mesto za Pahorjem zavihtel v obeh koprskih okrajih; v mestu Koper je prejel skoraj 22 odstotkov glasov, na koprskem podeželju pa nekaj čez 20 odstotkov. Najmanj volilcev je Popoviča obkrožilo v Idriji (1,42 odstotka), Tolminu (1,55 odstotka) in Ajdovščini (1,66 odstotka). V Piranu jePopovič dobil 15 odstotkov, v Izoli pa skoraj 13.

Ljudmila Novak je na Primorskem dobila 6,8 odstotka glasov. Najvišjo podporo ima v Ajdovščini (12-odstotno). Najmanj glasov pa je dobila v Izoli in mestu Koper (dobre tri odstotke).

Andrej Šiško je na Primorskem zbral 1,54 odstotka glasov. Maja Makovec Brenčič ima zelo podoben volilni rezultat kot Šiško, 1,46 odstotkov glasov (to je skupaj 1297 glasov). Zadnji dve mesti pa tudi na Primorskem zasedata Suzana Lara Krause z 0,66 odstotka glasov in Angelca Likovič z 0,59 odstotka glasov.

KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano