Pahor danes bolj miren, Šarec samozavesten

Ob oddaji glasu na domačem volišču v Šempetru pri Gorici je predsedniški kandidat Borut Pahor dejal, da je bilo v tej predvolilni kampanji nekaj kontraverz, eno od protislovij pa je tudi to, da je danes veliko bolj miren kot je bil v prvem krogu. Ni več tiste vznemirjenosti, kot je bila v prvem krogu in je bila posledica velikih pričakovanj. Kandidat za predsednika države Marjan Šarec je danes na volišče prišel samozavesten. V pričakovanju večernega rezultata je v izjavi novinarjem po oddaji glasu v Šmarci pri Kamniku ocenil, da je v naporni volilni kampanji lahko "pokazal, kaj bi želel poudariti kot predsednik".

Ob oddaji glasu na domačem volišču v Šempetru pri Gorici je 
predsedniški kandidat Borut Pahor dejal, da je bilo v tej 
predvolilni kampanji nekaj kontraverz, eno od protislovij pa je 
tudi to, da je danes veliko bolj miren kot je bil v prvem 
krogu. Foto: STA
Ob oddaji glasu na domačem volišču v Šempetru pri Gorici je predsedniški kandidat Borut Pahor dejal, da je bilo v tej predvolilni kampanji nekaj kontraverz, eno od protislovij pa je tudi to, da je danes veliko bolj miren kot je bil v prvem krogu. Foto: STA

ŠEMPETER PRI GORICI, KAMNIK > "Ta vznemirjenost je bila posledica velikih pričakovanj, ta so imeli nekateri ljudje. Te vznemirjenosti sedaj ne čutim, ta mirnost in zadoščenje sta glavni značilnosti zdajšnjega razpoloženja," je povedal Pahor v izjavi po glasovanju na današnjem drugem krogu predsedniških volitev.

Dobro pozna slovensko dušo

Meni, da dobro pozna slovensko dušo, zato da se lahko nadeja zmage, četudi tesne. Kot politologa pa ga bo verjetno še nekaj časa zanimalo dejstvo, da je med volilno kampanjo prišlo do neke zamenjave vlog med dvema, ki sta ostala v predsedniški kampanji. "Med menoj kot obstoječim predsednikom, ki mi je bil pripisan populizem in je želel k stvarnim vprašanjem" in izzivalcem, ki mu je bila pripisana državniška drža. "To je zelo zanimivo, kako so se te vloge obrnile in videli bomo, kako so jih razumeli ljudje," je razmišljal.

Ob komentarju kampanje je poudaril, da je bil v predsedniški tekmi pošten in ni "zdrsnil pod raven, ki jo zahteva predsednikovo dostojanstvo".

Kot predsednik republike pa se je zahvalil vsem, ki so danes odšli na volišča, ne glede na to, kakšni bodo današnji volilni rezultati in kdo bo novi slovenski predsednik.

Pahor je tudi danes prišel na volišče v avli šempetrske občine v spremstvu svojih podpornikov, mame Ive in sina Luke. Povedal je še, da bo počakal še teh nekaj ur na rezultate, med tem časom pa bo morda opravil še kakšno športno aktivnost.

Šarec bo volilni dan preživel doma

Kamniški župan bo današnji volilni dan preživel doma, "v miru in v pričakovanju večera". Dejal je, da "če ne bi računal na zmago, ne bi niti kandidiral".

Je pa priznal, da je bila kampanja zelo naporna. "Odgovore smo morali dajati številnim medijem. Kampanja je bila dobra tudi zato, da sem sploh videl, koliko medijev imamo v Sloveniji," je povedal.

Izrazil je upanje, da se bo današnjega drugega kroga predsedniških volitev udeležilo vsaj toliko volivcev, kot se je prvega. Volilna udeležba je po njegovem opozorilu namreč temelj demokracije.

STA


Najbolj brano