Anketa: Razlika med Pahorjem in Šarcem premajhna za napoved zmagovalca

Če bi bile volitve predsednika danes, bi zelo tesno zmagal aktualni predsednik Borut Pahor, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za Pop TV opravil inštitut Mediana. Za Pahorja bi namreč glasovalo 48,6 odstotka anketiranih, za Marjana Šarca pa 44,5 odstotka. Ob upoštevanju le opredeljenih volilcev bi Pahor dobil 52 odstotkov glasov.

Če bi bile volitve predsednika danes, bi zelo tesno zmagal 
aktualni predsednik Borut Pahor, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za Pop TV opravil inštitut Mediana. Foto: ANDRAŽ GOMBAČ
Če bi bile volitve predsednika danes, bi zelo tesno zmagal aktualni predsednik Borut Pahor, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za Pop TV opravil inštitut Mediana. Foto: ANDRAŽ GOMBAČ

LJUBLJANA > V anketi, ki jo je objavil portal 24ur.com, je 6,9 odstotka anketirancev zagotovilo, da bodo na volitve šli, a za zdaj še ne vedo, za koga bi glasovali.

Brez upoštevanja neopredeljenih volivcev bi petletni mandat dobil Pahor z 52,2-odstotno podporo, medtem kot bi Šarca podprlo 47,8 odstotka volilcev.

A predsedniška tekma kljub temu še zdaleč ni odločena, piše portal 24ur.com. Razlika med kandidatoma je namreč še vedno v okviru intervala zaupanja, kar pomeni, da bi Pahor lahko dosegel rezultat vse med 48 in 56,4 odstotka, medtem ko bi Šarec lahko dosegel rezultat med 43,6 odstotka in celo preko 52 odstotkov podpore.

Javnomnenjsko raziskavo je za POP TV med 2. in 10. novembrom na vzorcu 893 polnoletnih prebivalcev opravil inštitut Mediana.

STA


Najbolj brano