Pred nami je sončen teden

V prvem delu noči lahko nastane še kakšna ploha, proti jutru se bo razjasnilo. Jutri bo prevladovalo sončno in ponekod vetrovno vreme, več oblačnosti bo na vzhodu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

 Foto: Maksimiljana Ipavec
Foto: Maksimiljana Ipavec

LJUBLJANA > V prvem delu noči lahko nastane še kakšna ploha, proti jutru se bo razjasnilo. Pod Karavankami in na severovzhodu bo še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, v alpskih dolinah do -8, ob morju okoli 2 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno, predvsem v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Še bo pihal veter severnih smeri, ki bo izrazitejši na severu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo in četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na vzhodu. Veter bo oslabel.

Vremenska slika: Nad severno in delom srednje Evrope ter nad Balkanom je ciklonsko območje. Za hladno fronto priteka nad naše kraje s severnimi vetrovi še razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine:Oblačnost se bo do jutra umaknila. Predvsem v krajih severno in vzhodno od nas bo še vetrovno. Jutri bo pretežno jasno, predvsem v krajih vzhodno od nas zmerno oblačno. V Alpah in krajih vzhodno od nas bo pihal severozahodni veter, v Kvarnerju šibka burja.


Najbolj brano