Ponoči vandali s kljukastimi križi na pročelje ministrstva za kulturo

Policisti so danes ponoči obravnavali primer vandalizma, pri katerem je neznani storilec z rumeno barvo na pročelje stavbe ministrstva za kulturo narisal več kljukastih križev. Policisti zaenkrat še nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, so sporočili s PU Ljubljana.

Policisti so danes ponoči obravnavali primer vandalizma, pri 
katerem je neznani storilec z rumeno barvo na pročelje stavbe 
ministrstva za kulturo narisal več kljukastih križev.
Policisti so danes ponoči obravnavali primer vandalizma, pri katerem je neznani storilec z rumeno barvo na pročelje stavbe ministrstva za kulturo narisal več kljukastih križev. 

LJUBLJANA > Neznani storilci so povzročili za približno 500 evrov škode, policija pa bo o vseh nadaljnjih ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Na ministrstvu za kulturo pa so v odzivu na twitterju zapisali, da je takšno dejanje vandalizma še eden izmed vrste napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden.

Kot so pojasnili za STA, je bilo storilcev pet, napovedali pa so tudi, da bo o dogodku minister Vasko Simoniti danes podal izjavo.

Podoben primer se je zgodil decembra lani, ko so neznanci umazali pročelje ministrstva s črnimi madeži. Ministrstvo je tedaj objavilo več fotografij in na twitterju zapisalo, da so ponoči neznanci davkoplačevalcem povzročili več tisoč evrov škode s popolnim uničenjem fasade.


Najbolj brano