Pirc Musarjeva objavila svoje premoženjsko stanje

Pravnica Nataša Pirc Musar, ki je napovedala kandidaturo za predsednico republike, je objavila svoje premoženjsko stanje. "Prav je, da veste. Transparentnost je bila od nekdaj moja vrednota in dostop do informacij javnega značaja prva človekova pravica, ki sem jo zagovarjala," je sporočila na svoji spletni strani.

Pravnica Nataša Pirc Musar, ki je napovedala kandidaturo za 
predsednico republike, je objavila svoje premoženjsko stanje. Foto: STA
Pravnica Nataša Pirc Musar, ki je napovedala kandidaturo za predsednico republike, je objavila svoje premoženjsko stanje. Foto: STA

LJUBLJANA > Kot je razvidno iz objave, ima Nataša Pirc Musar 30.000 evrov prihrankov v bankah, 243.000 evrov finančnih naložb in 145 delnic družbe Krka. Je 75-odstotna lastnica družinske hiše v Radomljah in vozi Mercedes E 220 karavan (letnik 2018), ki ga ima v najemu, ter motor Kawasaki Vulcan S (letnik 2022).

Ima 47,5-odstoten delež v Odvetniški družbi Pirc Musar & Lemut Strle, 50-odstotni delež v Info hiši in 14,6-odstoten delež v Ruski dači.

Pirc Musarjeva objavlja še dohodninsko odločbo za leto 2021 ter premoženjsko kartico za svojega moža Aleša Musarja.

Kandidaturo za predsedniško mesto je sicer v preteklih tednih naznanilo že nekaj kandidatov, v boj se tako za zdaj poleg Pirc Musarjeve podajajo podpredsednica največje parlamentarne stranke Gibanje Svoboda Marta Kos, psihoanalitičarka Nina Krajnik, kočevski župan Vladimir Prebilič in Gregor Bezenšek ml., glasbenik z umetniškim imenom SoulGreg Artist.

Premisleki o kandidatih tečejo tudi v drugih parlamentarnih strankah, po pričakovanjih bosta v ogenj svojega kandidata poslali vsaj še koalicijska SD in opozicijska SDS.


Najbolj brano