Odstopila urednica informativnega programa TVS Manica Janežič Ambrožič

Odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Manica Janežič Ambrožič je z današnjim dnem odstopila s položaja. Za ta korak se je odločila, ker se ne strinja s spremembami programsko-produkcijskega načrta za informativni program TVS za prihodnje leto, so sporočili iz RTVS.

Manica Janežič Ambrožič Foto: Sta
Manica Janežič Ambrožič Foto: Sta

LJUBLJANA > Na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) so zapisali, da so manjše spremembe programsko-produkcijskega načrta nujne tako zaradi kadrovskega manka kot tudi padca gledanosti informativnih oddaj.

Za vodstvo RTVS je odstop Manice Janežič Ambrožič “popolno presenečenje”, saj jo je v. d. direktorja TVS Valentin Areh v današnjem pogovoru pozival, naj ne odstopi, so še pojasnili. Vodstvo novega vršilca dolžnosti odgovornega urednika za zdaj ne bo imenovalo, to delo bo še naprej opravljala kot v. d. opravljala Janežič Ambrožičeva.

Osnutek programsko-produkcijskega načrta bo sicer v ponedeljek obravnaval programski svet RTVS. Po poročanju nekaterih medijev se največ spremembe obeta ravno v informativnem programu, saj naj nekatere informativne oddaje skrajšali, nekatere pa ukinili.


Najbolj brano