Odbor DZ za gospodarstvo podprl ministrskega kandidata Počivalška

Odbor DZ za gospodarstvo je predstavitev kandidata za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška ocenil kot ustrezno. Kandidat meni, da je mogoče koalicijsko pogodbo uresničevati v dialogu, ne da bi poslabšali konkurenčnost poslovnega okolja. Poudarja tudi koriščenje evropskih sredstev in upravljanje državnega premoženja.

Zdravko Počivalšek Foto: Sta
Zdravko Počivalšek Foto: Sta

LJUBLJANA > Zdravko Počivalšek, ki je bil na čelu tega resorja že med vlado Mira Cerarja in prihaja iz ministrske kvote SMC, je na današnji seji člane odbora prepričal - njegovo predstavitev so podprli z 11 glasovi za in nobenim proti.

Med prioritetami je izpostavil ohranjanje konkurenčnosti poslovnega okolja, ki mora biti stabilno in predvidljivo. Zato bo ključno, da bodo spremembe usklajevali med različnimi deležniki, tudi socialnimi partnerji, in ne bodo uvedene čez noč, da se bodo podjetja lahko prilagodila.

Le gospodarska rast bo namreč lahko zagotovila tudi izpolnitev koalicijskih zahtev ob nadaljnji vzdržnosti javnih financ, je poudaril.

Veliko pozornosti namerava nameniti koriščenju evropskih sredstev, da bi s čim manj birokratskimi težavami podporo dobili tisti, ki jo potrebujejo.

Med prioritetami je navedel tudi nujnost izboljšanja upravljanja državnega premoženja.


Najbolj brano