Odbor DZ prikimal kandidaturi Jureta Lebna za okoljskega ministra

Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor je predstavitev kandidata Jureta Lebna za ministra za okolje in prostor ocenil kot ustrezno. Tak sklep je podprlo 11 članov odbora, proti pa sta bila dva.

Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor je predstavitev 
kandidata Jureta Lebna za ministra za okolje in prostor ocenil kot 
ustrezno.  Foto: STA
Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor je predstavitev kandidata Jureta Lebna za ministra za okolje in prostor ocenil kot ustrezno.  Foto: STA

LJUBLJANA > Leben, kandidat iz kvote SMC, je predstavitev svojega programa začel že zjutraj, a je predsednik odbora Rudi Medved (LMŠ) po treh urah razpravo prekinil. Odbor je z obravnavo te točke nadaljeval popoldne in s kandidatom razpravljal še približno dve uri.

V predstavitvi je Leben, ki je v vladi Mira Cerarja kot državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo bdel nad projektom drugega železniškega tira med Divačo in Koprom, obljubil sodelovanje z vsemi deležniki ter drugimi resorji. Prioritetno se namerava lotiti problema odpadne embalaže in sanacije degradiranih okolij.

Pod določenimi pogoji dopušča možnost vzpostavitve sežigalnice, zavzema se za gradnjo vetrnih elektrarn in povečanje fonda stanovanj, še posebej za mlade in mlade družine.

Napovedal je tudi večjo učinkovitost dela ministrstva in drugih služb, kot so državna agencija za okolje in inšpekcije. Ministrstvo je namreč servis za ljudi, je izpostavil.


Najbolj brano