NIJZ: Izražen interes za cepljenje na eUpravi bomo uskladili s seznami osebnih zdravnikov

Seznam vseh državljanov, ki so izrazili interes za cepljenje na portalu eUprava, bodo prenesli in uskladili s seznami njihovih osebnih zdravnikov, so napovedali na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). To je predvideno v aprilu, medtem pa vsem, ki se želijo cepiti, na NIJZ predlagajo, da svoj interes sporočijo tudi osebnemu zdravniku.

Seznam vseh državljanov, ki so izrazili interes za cepljenje na 
portalu eUprava, bodo prenesli in uskladili s seznami njihovih 
osebnih zdravnikov, so napovedali na Nacionalnem inštitutu za 
javno zdravje (NIJZ). Foto: STA
Seznam vseh državljanov, ki so izrazili interes za cepljenje na portalu eUprava, bodo prenesli in uskladili s seznami njihovih osebnih zdravnikov, so napovedali na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Foto: STA

LJUBLJANA > Kot so še pojasnili, so bili skladno z nacionalno strategijo cepljenja proti covidu-19 sedaj cepljeni prebivalci Slovenije iz prednostnih starostnih in poklicnih skupin. Te osebe so na cepljenje pozvali osebni zdravniki ali pa so se cepili organizirano v okviru poklicne skupine.

S povečanimi dobavami cepiv bodo kmalu na vrsto prišle tudi druge skupine. Na četrtkovi vladni novinarski konferenci je zdravstvena inšpektorica Deana Potza dejala, da se je na cepljenje treba prijaviti pri osebnem zdravniku in da ne zadostuje prijava preko portala eUprava. Prek portala je interes do danes zjutraj izrazilo 141.960 oseb. Glede na napovedi po se torej sedaj obeta uskladitev seznamov prijav.


Najbolj brano