Na shodu za RTV znana imena o pomenu neodvisne javne radiotelevizije

Pred nedeljskim referendumom, na katerem bodo volivci odločali tudi o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je danes potekal shod za RTV, na katerem so udeleženci poudarili pomen neodvisne javne radiotelevizije in nedopustnost trenutnega dogajanja na RTVS. Dogodka so se udeležila tudi mnoga znana imena novinarstva, glasbe in športa.

Pred nedeljskim referendumom, na katerem bodo volivci odločali 
tudi o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je danes 
potekal shod za RTV, na katerem so udeleženci poudarili pomen 
neodvisne javne radiotelevizije in nedopustnost trenutnega dogajanja na RTVS. Foto: Nebojsa Tejic/STA
Pred nedeljskim referendumom, na katerem bodo volivci odločali tudi o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je danes potekal shod za RTV, na katerem so udeleženci poudarili pomen neodvisne javne radiotelevizije in nedopustnost trenutnega dogajanja na RTVS. Foto: Nebojsa Tejic/STA

LJUBLJANA > "Zbrali smo se za zmago neodvisnih kritičnih medijev, neodvisnih kritičnih novinark in novinarjev, za zmago javne, kakovostne, profesionalne, pokončne in neodvisne radiotelevizije," je ob začetku shoda izpostavila novinarka Radia Slovenija Tatjana Pirc.

Foto: STA

Shoda so se med drugim udeležili novinarka Miša Molk, slovenski športni strelec Rajmond Debevec, pesnik in pisatelj Andrej Rozman Roza ter TV-voditelj Marcel Štefančič, ki so spregovorili o pomenu izglasovanja novele zakona o RTVS na nedeljskem referendumu. Za glasbene točke pa so med drugim poskrbeli Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Zoran Predin in Fed Horses.

Dogodek so organizirali Društvo novinarjev Slovenije, Mirovni inštitut, Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja, Zavod za kulturo raznolikosti Open in prijatelji kampanje RTV je zakon.

Foto: STA


Najbolj brano