Na platformi Huda pobuda zbirajo denar za tri pobude nevladnih organizacij

Na platformi Huda pobuda so začeli zbirati denar za tri pobude nevladnih organizacij. Neodvisni obalni radio želi vzpostaviti svoj studio, Zavod Dobra pot bo digitalno zapisoval spomine starejših, Sagar kolektiv pa zbira denar za kino turnejo dokumentarnega filma o romskem gasilskem društvu, so sporočili z inštituta Danes je nov dan.

Za nevladne organizacije je na spletnem mestu Huda pobuda 
mogoče donirati do 18. novembra. Foto: Adriana Buzleta
Za nevladne organizacije je na spletnem mestu Huda pobuda mogoče donirati do 18. novembra. Foto: Adriana Buzleta

LJUBLJANA > Platforma Huda pobuda nevladnim organizacijam, ki z različnimi pobudami krepijo skupnosti, zagotavlja infrastrukturo za množično financiranje projektov in pomoč pri pridobivanju podpornikov. S ciljem krepitve mladih, manjših ali lokalnih organizacij so jo razvili na inštitutu Danes je nov dan. S platformo bo mogoče za posamezno nevladno organizacijo zbrati do 5000 evrov.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je primorski Neodvisni obalni radio medijska platforma, ki služi civilni družbi, kulturi in skupnosti, svojim poslušalcem pa ponuja angažirane in družbeno kritične vsebine. Ker za delovanje potrebujejo primerno infrastrukturo in opremo, s pobudo Skupnostni studio vzpostavljajo prostor, ki bo organizacijam v lokalnem okolju in širše ter manjšinam in drugim skupinam nudil priložnost neposrednega medijskega ustvarjanja in usposabljanja na medijskem področju.

Za nevladne organizacije je na spletnem mestu Huda pobuda mogoče donirati do 18. novembra.

Zavod Dobra pot iz Brkinov osvešča o naravni in kulturni dediščini našega prostora ter skrbi za njuno ohranjanje. Donacije zbirajo za izvedbo pobude Zapišimo spomine, v sklopu katere bodo organizirali prvo vseslovensko akcijo zapisovanja spominov starejših in s pomočjo aplikacije Zapisi spomina zbrali kar največ zgodb z vseh koncev države.

Sagar kolektiv pa je skupina filmskih ustvarjalcev, aktivistov in popotnikov, ki s svojimi deli javnost opozarja na družbene probleme. S Prostovoljnim gasilskim društvom Pušča, edinim romskim gasilskim društvom na svetu, so posneli dokumentarni film, zdaj pa zbirajo denar za pobudo Pušča, na pomoč!, v sklopu katere bodo izvedli kino turnejo in gasilce iz Pušče predstavili vsej Sloveniji.


Najbolj brano