Na Hrvaškem želijo vsaj 30-odstotni delež

Hrvaška je za skupino Nomago strateškega pomena in že zdaj prispeva pomemben del k poslovanju skupine. Prek družbe Brioni, v kateri so postali edini lastnik, načrtujejo širitev poslovanja na hrvaškem tržišču, kjer si želijo v naslednjih letih pridobiti najmanj 30-odstotni delež.

V skupini Nomago vidijo na hrvaškem tržišču velik potencial. V 
naslednjih letih ne izključujejo  nadaljnjih prevzemov. Foto: Nomago
V skupini Nomago vidijo na hrvaškem tržišču velik potencial. V naslednjih letih ne izključujejo nadaljnjih prevzemov. Foto: Nomago

LJUBLJANA > V skupini Nomago vidijo na hrvaškem tržišču velik potencial. V naslednjih nekaj letih bi radi prišli do 30-odstotnega deleža, ne izključujejo pa niti nadaljnjih prevzemov.

“V juniju, ko smo uvedli našo novo storitev Nomago InterCity, smo vanjo vključili tudi Hrvaško, ki je s tem dobila številne nove povezave s Slovenijo, Italijo, Madžarsko, Avstrijo, Nemčijo in Slovaško oziroma so potniki iz teh šestih evropskih držav dobili hitre in udobne povezave s Hrvaško,” so sporočili iz skupine Nomago.

Ta je že lani kupila nekaj več kot 96 odstotkov delnic družbe Brioni Pula, marca letos pa je z nakupom še preostalega manjšinskega deleža Nomago postal edini lastnik družbe. Vozni park družbe Brioni obsega 56 avtobusov, družba pa ima nekaj več kot 160 zaposlenih.

Pri storitvi Nomago InterCity s svojimi avtobusi sodeluje tudi hrvaška hčerinska družba, Nomago pa prek družbe Brioni že zdaj opravlja tudi prevoze potnikov z ladij za križarjenja v pristaniščih v Rovinju, Pulju in Reki.

“V prihodnosti pa bo imela družba Brioni tudi pomembno vlogo pri povezavi italijanske Furlanije, Primorske in hrvaške obale,” so še pojasnili v skupini Nomago.


Najbolj brano