Na avtocestah ponekod promet upočasnjen, gneča tudi na nekaterih mejnih prehodih

Na primorski avtocesti je promet upočasnjen na posameznih odsekih med Razdrtim in Vrhniko proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za približno eno uro. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji pa je nastal 2,5 kilometra dolg zastoj. Čakati je treba tudi na nekaterih mejnih prehodih.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožic/FPA

SLOVENIJA > Prometno-informacijski center za državne ceste zaradi zastoja na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Kranjski Gori priporoča izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Čakalne dobe pa so tudi na nekaterih mejnih prehodih. Na mejnem prehodu Gruškovje je treba za vstop v državo čakati več kot dve uri. Za vstop v državo je treba do pol ure čakati tudi na mejnem prehodu Obrežje. Za izstop iz države pa do pol ure čakajo na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane, Starod in Sočerga.

Vse do ponedeljka je pričakovati močno povečan promet oziroma tudi upočasnjen promet z zastoji na posameznih odsekih. Tako je danes takšen promet pričakovati pred predorom Karavanke proti Avstriji, občasno je možnost zapiranja predora v obe smeri, nadalje med Lescami, Bledom in Bohinjem oziroma v turistične kraje in iz njih, ter na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani.

Poleg tega pričakujejo daljše čakalne dobe na večini mejnih prehodov s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo. Umiritev razmer vozniki lahko pričakujejo šele proti večeru.

V soboto skozi cel dan pričakujejo povečan promet v obe smeri predvsem na mejah s Hrvaško, na primorski avtocesti in pred predorom Karavanke. V nedeljo bo promet večinoma povečan proti notranjosti Slovenije, v ponedeljek pa vozniki znova lahko pričakujejo upočasnjen promet in daljše zastoje proti Primorski.

Prometno-informacijski center voznike poziva, da so strpni, načrtujejo pot in spremljajo prometne informacije. Na pot naj se odpravijo spočiti in z brezhibnim vozilom.


Najbolj brano