Krek brez maske na bencinskem servisu

Direktor NIJZ Milan Krek je po poročanju Televizije Slovenija gorivo na bencinskem servisu točil brez zaščitne maske. Minister za javno upravo Boštjan Koritnik pa na rezultate testa na novi koronavirus ni počakal v samoizolaciji, ampak je obiskal kozmetični salon, je poročal Pop TV.

Direktor NIJZ Milan Krek je po poročanju Televizije Slovenija 
gorivo na bencinskem servisu točil brez zaščitne maske. Foto: STA
Direktor NIJZ Milan Krek je po poročanju Televizije Slovenija gorivo na bencinskem servisu točil brez zaščitne maske. Foto: STA

LJUBLJANA > Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Krek je v četrtek na bencinskem servisu v Ljubljani točil gorivo brez zaščitne maske. V pogovoru za Televizijo Slovenija je to potrdil in rekel, da je bil utrujen in ni nikogar ogrožal.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je rezultat testa, ki je pokazal, da ni okužen z novim koronavirusom, sicer prejel danes zjutraj. Za Pop TV je povedal, da so se pretekli teden na ministrstvu pojavile okužbe, zato se je odločil, da se bo preventivno testiral, še posebej, ker je imel danes obveznosti v DZ.

Ker, kot pravi, ni imel neposrednega stika z okuženimi, mu samoizolacija ni bila svetovana. Ob testiranju praviloma sicer ljudje dobijo navodila, ki pravijo, da se morajo do rezultatov obnašati, kot da so okuženi.

Koritnik pa je prosti čas - bil je namreč na dopustu - izkoristil za obisk kozmetičnega salona. Tam pa naj bi po poročanju Pop TV kršil tudi vladni odlok, saj je bilo v salonu hkrati pet ljudi. "Prostor je velik, v njem sem bil skupaj z zunajzakonsko partnerko," je očitke zavrnil Koritnik, ki meni, da njegova ministrska funkcija ni ogrožena.

Na vprašanje, če se mu zdi primerno, da je kozmetični salon obiskal v času, ko je vlada na seji sprejemala ukrepe za zapiranje države, pa je Koritnik odgovoril: "Meni se zdi primerno, da ima vsak pravico do letnega dopusta."


Najbolj brano