Islamska skupnost v Sloveniji kritična do Janševega deljenja tvita o koranu

V Islamski skupnosti v Sloveniji so presenečeni, ker je premier Janez Janša na družbenem omrežju twitter delil tvit, po katerem je koran knjiga, ki je povzročila največ smrti, trpljenja, zatiranja, osiromašenja in družbene zaostalosti. Takšen način obravnavanja islamske svete knjige ostro obsojajo, so zapisali.

V Islamski skupnosti v Sloveniji so presenečeni, ker je premier 
Janez Janša na družbenem omrežju twitter delil tvit, po katerem 
je koran knjiga, ki je povzročila največ smrti, trpljenja, zatiranja, 
osiromašenja in družbene zaostalosti. Foto: Sta
V Islamski skupnosti v Sloveniji so presenečeni, ker je premier Janez Janša na družbenem omrežju twitter delil tvit, po katerem je koran knjiga, ki je povzročila največ smrti, trpljenja, zatiranja, osiromašenja in družbene zaostalosti. Foto: Sta

LJUBLJANA > Prepričani so, da mora država, ki bo predsedovala EU, skrbeti za spoštovanje drugih religij in kultur. Svete knjige tora, evangelij, psalmi in koran so bile po njihovih besedah razodete in napisane v zgodovinskem kontekstu, ki se razlikuje od sodobnega sveta. Vendar pa imajo sporočila, ki so pomembna za celotno človeštvo. Glede na to od predstavnikov oblasti pričakujejo več spoštovanja v javnem prostoru, prav tako pa tudi, da ne uporabljajo oblasti za podžiganje sovraštva.


Najbolj brano