Hojsu pooblastilo za pogajanje o spremembah kolektivne pogodbe za policiste

Vlada je pooblastila ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa za pogajanja z reprezentativnimi sindikati o spremembah in dopolnitvah kolektivne pogodbe za policiste oz. za pogajanja o sklenitvi nove kolektivne pogodbe. Na notranjem ministrstvu namreč ugotavljajo, da je področje dela sindikalnih zaupnikov v kolektivni pogodbi pomanjkljivo urejeno.

Vlada je pooblastila ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa za 
pogajanja z reprezentativnimi sindikati o spremembah in dopolnitvah kolektivne pogodbe za policiste oz. za pogajanja o 
sklenitvi nove kolektivne pogodbe. Foto: STA
Vlada je pooblastila ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa za pogajanja z reprezentativnimi sindikati o spremembah in dopolnitvah kolektivne pogodbe za policiste oz. za pogajanja o sklenitvi nove kolektivne pogodbe. Foto: STA

LJUBLJANA > Kot so sporočili po današnji seji vlade, zato želijo reprezentativnima sindikatoma v policiji posredovati predlog sprememb in dopolnitev kolektivne pogodbe v delu, ki se nanaša na delo sindikalnih zaupnikov oz. na zagotavljanje pogojev za sindikalno delo na splošno.

Če bo s sindikati dosežen dogovor o sklenitvi aneksa h kolektivni pogodbi oz. dogovor o sklenitvi nove kolektivne pogodbe, bo ministrstvo za notranje zadeve vlado seznanilo z dogovorjenim in predlagalo sklenitev aneksa oziroma sklenitev nove kolektivne pogodbe.

Ob tem je vlada še sklenila, da preneha veljati sklep o imenovanju posebne pogajalske skupine, ki jo je vlada julija imenovala za realizacijo zavez iz sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev. Ocenjujejo, da glede na to, da je pooblastila Hojsa za pogajanja o kolektivni pogodbi, ni več potrebe po tem, da posebna pogajalska skupina še naprej deluje.

Vlada je danes sprejela tudi spremembe uredbe o uvrstitvi formacijskih dolžnosti in nazivov v Slovenski vojski v plačne razrede z namenom odprave plačnih nesorazmerij ter ureditve preglednega in stimulativnega plačnega sistema za Slovensko vojsko z vidika notranjih plačnih razmerij ter hierarhije vodenja in poveljevanja. S tem bodo po oceni vlade zagotovili ustrezna plačna razmerja, upoštevajoč vojaško hierarhijo vodenja in poveljevanja, zahtevnost dela glede izobrazbe, pogojev dela, zahtevnosti nalog ter pogojev za pridobitev naziva, so navedli na ministrstvu za obrambo.


Najbolj brano