DVK potrdila še tri vložene predsedniške kandidature. Fohatomovo je zavrnila

Državna volilna komisija (DVK) je potrdila še tri vložene kandidature za predsednika republike, in sicer evropskega poslanca Milana Brgleza, poslanca Levice Mihe Kordiša in ginekologinje Sabine Senčar. Število potrjenih kandidatur se je tako povzpelo na osem, kandidaturo Edéna Fohatóma, podprto s podpisi zgolj šestih volivcev, pa je DVK zavrnila.Žreb vrstnega reda kandidatur pa bo DVK izvedla v torek, 4. 
oktobra. Foto: STA
Žreb vrstnega reda kandidatur pa bo DVK izvedla v torek, 4. oktobra. Foto: STA

LJUBLJANA > Kandidature je sicer na DVK, bodisi s podpisi volivcev bodisi podporo stranko oz. poslancev, vložilo devet kandidatov. Pet kandidatur, ki so bile vložene minuli teden, je DVK že potrdila, in sicer kandidature glasbenika Gregorja Bezenška, poslanca NSi Janeza Ciglerja Kralja, kočevskega župana Vladimirja Prebiliča, poslanca SDS Anžeta Logarja in pravnice Nataše Pirc Musar.

Končni nabor predsedniških kandidatov pa bo znan v začetku prihodnjega meseca, saj imajo kandidati še do 3. oktobra čas, da umaknejo soglasje h kandidaturi.

Žreb vrstnega reda kandidatur pa bo DVK izvedla v torek, 4. oktobra. S tem bo tudi določila seznam kandidatov, kot bo zapisan na glasovnicah 23. oktobra, ko bo potekal prvi krog predsedniških volitev.


Najbolj brano