Do jutra se bodo padavine razširile nad vso državo

Ponoči se bodo padavine na zahodu okrepile in se do jutra razširile nad vso državo. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do okoli 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Po dežju bo na Primorskem jutri zapihala zmerna burja. Foto: Leo Caharija
Po dežju bo na Primorskem jutri zapihala zmerna burja. Foto: Leo Caharija

SLOVENIJA > V ponedeljek bo oblačno in deževno, meja sneženja se bo ob koncu padavin popoldne spustila pod 500 metrov nadmorske višine. Zvečer se bo od severa začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo dokaj jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. V sredo bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Vremenska slika: Nad zahodnimi Alpami ter zahodnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto. Z južnim vetrom priteka k nam vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Jutri bo sprva oblačno in deževno, popoldne pa bodo padavine ponehale. V krajih severno od nas se bo proti večeru že delno zjasnilo. Ob Jadranu bo zapihala burja.


Najbolj brano