V zahodni Sloveniji možne močnejše nevihte

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih se bodo pojavljale plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na Primorskem do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč na torek.

V noči na ponedeljek so po navedbah Agencije RS za okolje predvsem v zahodni polovici Slovenije ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča. Danes reke sicer počasi upadajo, a ob nevihtah lahko predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke. Vodnatost rek bo velika v ponedeljek, predvsem zvečer in v noči na torek. Možna so tudi razlivanja. V torek bodo narasle tudi Sava v srednjem in spodnjem toku ter Mura in Drava. V ponedeljek zvečer bo gladina morja ob slovenski obali povišana, so v poročilu o hidrološkem stanju in napovedi še zapisali v agenciji za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 22 do 29 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, na jugu tudi nevihtami. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V sredo bo na Primorskem deloma sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem na vzhodu bo občasno še deževalo.

Vremenska slika: Vremenska fronta je dosegla Alpe, nad severno Italijo se poglablja ciklonsko območje. Z jugozahodnikom v višinah k nam doteka precej vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno in južno od nas sončno, verjetnost neviht bo majhna. V krajih severno in zahodno od nas pa bodo nevihte pogoste.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, v krajih zahodno in severno od nas se bodo že zgodaj začele pojavljati nevihte, ki bodo popoldne in zvečer zajele tudi sosednje pokrajine Hrvaške in Madžarske.

Biovreme: Vremenska obremenitev se bo postopno povečevala, v ponedeljek bo zmerna. Kazala se bo s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

V noči na ponedeljek v zahodni Sloveniji možni močnejši nalivi


Najbolj brano