Bešič Loredan sprejel predstavnike zdravstvenih delavcev, ki so pomagali pri požaru na Krasu

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je sprejel predstavnike ekip nujne medicinske pomoči, ki so pomagale ob obsežnem požaru na Krasu v drugi polovici julija. V intervenciji je sodelovalo okoli 13.000 gasilcev, ki se jim ni zgodilo nič hujšega. Zato so bili zaslužni tudi člani ekip nujne medicinske pomoči, so sporočili z ministrstva.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan Foto: Katja Kodba/STA
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan Foto: Katja Kodba/STA

LJUBLJANA > Na ministrstvu za zdravje so danes pripravili sprejem v znak zahvale članom ekip nujne medicinske pomoči, ki so se odzvali na poziv dispečerske službe zdravstva ter varovali gasilce in druge v boju s požarom na Krasu.

Minister se je zdravstvenim zavodom, ki so sodelovali v intervenciji, in dispečerski službi zdravstva zahvalil za požrtvovalnost, pogum in profesionalnost. Ob tem je poudaril pomen dobrega načrtovanja ukrepov ob naravnih nesrečah, ki mora po ministrovih besedah še naprej ostati ena od prioritet dela strokovnih služb ministrstva.

Po navedbah ministrstva so v intervenciji sodelovali Zdravstveni dom (ZD) Nova Gorica, ZD Sežana, ZD Ajdovščina, ZD Postojna, ZD Ilirska Bistrica, ZD Tolmin in ZD Izola.

V 17 julijskih dneh je pri gašenju požarov na goriškem in komenskem Krasu pomagalo okoli 13.000 poklicnih in predvsem prostovoljnih gasilcev. To je bil največji požar v naravi v samostojni Sloveniji doslej. Prizadete so bile tri občine. Največ, 82 odstotkov vseh pogorelih gozdov, je v Občini Miren-Kostanjevica, deset odstotkov pogorišča sega v Občino Renče-Vogrsko, osem odstotkov pa v Občino Komen.


Najbolj brano