Srednja Primorska
Dobiček v obnovo stavbe, ne v dividende
Dobiček v obnovo stavbe, ne v dividende

Sežanska družba Inkubator d.o.o. je v lanskem letu ustvarila slabih 50.000 evrov čistega dobička, ki ga ne bodo izplačali edinemu družbeniku - Občini Sežana, temveč prenesli v naslednja leta. Tako so na predlog nadzornega sveta Inkubatorja sklenili občinski svetniki, ki predstavljajo skupščino družbe. Direktor Inkubatorja Dorijan Maršič pravi, da bodo ta dobiček porabili za obnovo dela poslovne stavbe.

Župani do vode z roko v roki
Župani do vode z roko v roki

Štirje župani slovenske Istre in štirje župani Krasa in Brkinov so enotni: rešitev, ki jo bodo izbrali za zagotavljanje pitne vode, mora biti celovita in mora priskrbeti zanesljivo vodooskrbo celotni regiji. Tako so se dogovorili na včerajšnjem srečanju v Hrpeljah.

S Korona turo stavijo na kolesarske turiste
S Korona turo stavijo na kolesarske turiste

V dneh, ko je bilo gibanje omejeno na občino bivanja, je postojnski lokalni turistični in turnokolesarski vodnik Tomaž Penko izrisal in preskusil novo kolesarsko pot po skrajnih mejah občine - Korona turo. Ta je razširila ponudbo za aktivne goste, na katere letos računajo tudi v TIC Postojna, a med ponudniki nastanitev je optimizma bolj malo.