Srednja Primorska
V tujino po nova znanja
V tujino po nova znanja

“Na osnovni šoli v Podgradu smo navdušeni nad pridobljenimi izkušnjami in znanjem v okviru programa Erasmus+. V petletnem obdobju, ki se je pravkar začelo, je na voljo dvakrat več sredstev in škoda bi bilo, da šole tega ne izkoristijo,” k udeležbi v programih mobilnosti Erasmus+ šole poziva koordinatorka programa na OŠ Podgrad Tamara Urbančič.

Povezani za čisto reko Reko
Povezani za čisto reko Reko

V začetku prihodnjega leta bo Park Škocjanske jame oblikoval nov odbor za čisto reko Reko. Prek njega bodo povezani predstavniki lokalnih skupnosti, civilnih iniciativ, društev, znanstvenih institucij in vseh zainteresiranih skupaj delovali v prid čistejši reki. V reko Reko, ki je na splošno v dobrem stanju, namreč še vedno zaidejo onesnaževala.

Kraševcem so miši pojedle internet
Kraševcem so miši pojedle internet

Dobrih dvesto prebivalcev Pliskovice je bilo v zadnjem tednu že trikrat brez internetne povezave, nekateri nazadnje skoraj štiri dni, od petka do ponedeljka. Razlog za internetni in televizijski mrk pa so - glodalci, so nam povedali v podjetju Optic-tel, ki bo zato v prihodnjih dneh v jaških izvedel tudi deratizacijo.