Za družine v stiski petdeset velikonočnih paketov

Člani Lions kluba Sežana so s 50 paketi z živili priskočili na pomoč socialno šibkejšim družinam na območju Krasa in Brkinov.

Sežanski Lionsi so kraško-brkinskim družinam v stiski, da bi jim 
polepšali velikonočne praznike,  podarili 50 paketov z živili.  Foto: Bogdan Macarol
Sežanski Lionsi so kraško-brkinskim družinam v stiski, da bi jim polepšali velikonočne praznike, podarili 50 paketov z živili.  Foto: Bogdan Macarol

SEŽANA > Člani Lions kluba Sežana so po uspešni dobrodelni akciji, ko so desetletno slabovidno deklico osrečili s prenosnim računalnikom in elektronsko lupo, tokrat priskočili na pomoč tudi socialno šibkejšim družinam na območju Krasa in Brkinov.

Povezali so se s tamkajšnjo Kraško dekanijsko Karitas in za družine v stiski namenili petdeset paketov z živili in priboljški, med katerimi so bili tudi marmelada, kava, čaj in čokolada. “Za praznike, ko družina stopi skupaj, smo želeli s tem prispevkom razveseliti tudi tiste družine, ki so v teh neugodnih razmerah prikrajšane za marsikatero dobrino. Situacija s koronavirusom se žal ne izboljšuje, socialno-ekonomski položaj mnogih ljudi se slabša. Zato smo si bili člani kluba enotni, da ponovimo lansko dobrodelno akcijo z donacijo prehranskih paketov in ljudem polepšamo praznike ter jim damo občutek, da niso sami,” je ob predaji paketov predstavnikom sežanske Karitas povedala Mojca Švara Buda, predsednica kluba.

Predstavnica Karitas Nataša Godina je dodala, da so pomoči in prispevka Lions kluba izredno veseli, pakete pa bodo družinam razdelili prihodnji teden.


Najbolj brano