Vstopna točka je spet lahko tudi v Sežani

Ministrstvo za zdravje je pred nekaj dnevi spet uradno dovolilo, da tudi sežanski zdravstveni dom deluje kot vstopna ambulanta za covid 19. A opremo si mora zagotoviti sam.

Ministrstvo za zdravje je  spet uradno dovolilo, da tudi sežanski 
zdravstveni dom deluje kot vstopna ambulanta za covid 19, a 
opremo si mora zagotoviti sam.
Ministrstvo za zdravje je spet uradno dovolilo, da tudi sežanski zdravstveni dom deluje kot vstopna ambulanta za covid 19, a opremo si mora zagotoviti sam. 

SEŽANA > Minister za zdravje Tomaž Gantar je konec prejšnjega tedna spremenil oziroma dopolnil navodilo glede vstopnih ambulant za covid-19. Potem ko jih je skoraj polovico po le nekaj dnevih delovanja zaprl, se je v Sežani direktorica zdravstvenega doma Ljubislava Škibin temu uprla in napovedala, da bodo brise jemali še naprej, saj bodo tako najbolje poskrbeli za občane Krasa in Brkinov.

Zdaj se je navodilo ministra še enkrat spremenilo in delovanje ambulant za covid-19 v zdravstvenih domovih dovoljuje. A le, če delujejo “samozadostno z vidika kadrovskih in materialnih zmogljivosti (zaščitnih sredstev)”, so zapisali na ministrstvu. Z opremo iz državnih rezerv namreč oskrbujejo le 16 ambulant, ki jih je določilo ministrstvo (na Primorskem so to Koper, Postojna in Šempeter).

Ljubislava Škibin pravi, da uspejo v Sežani “z notranjo reorganizacijo v ustreznih prostorih in s kakovostnim kadrom zagotavljati storitve v zvezi z okužbo s koronavirusom in preprečevanjem širjenja okužbe”. Največ truda pa vlagajo prav v iskanje zaščitne opreme.


Najbolj brano