Vlada soglaša z imenovanjem Merla na čelo postojnske porodnišnice

Vlada je na današnji seji dala soglasje k imenovanju Aleksandra Merla za direktorja Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna. Merlo je bolnišnico zadnje leto vodil kot vršilec dolžnosti direktorja, pred tem pa še dva mandata kot direktor.

Aleksander Merlo Foto: Leo Caharija
Aleksander Merlo Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Člani sveta postojnske porodnišnice so sklep o imenovanju sprejeli 13. decembra lani, danes pa je soglasje k imenovanju dala še vlada.

Aleksander Merlo je bil na čelu bolnišnice že od leta 2010, člani sveta pa so ga na podlagi predstavljenega programa soglasno imenovali za nov štiriletni mandat. Merlo je po imenovanju za Primorske novice poudaril, da je za bolnišnico, ki je v času delovanja že šla skozi več zahtevnih obdobjih, prav trenutno obdobje eno ključnih. Za svoj dolgoročni obstoj in nadaljnji razvoj mora namreč po njegovih besedah nemudoma urediti zaplet z lastništvom stavbe, izvesti investicijo v nov laboratorij za OBMP, vzpostaviti bolnišnično lekarno in zgraditi novo dvigalo.

K odločitvi za ponovno kandidaturo je prispevalo tudi zagotovilo ministrstva za zdravje in Občine Postojna, ki je uradno lastnica stavbe, da bosta pristopili k prenosu lastništva in s tem omogočili načrtovane naložbe. Večjo naklonjenost bolnišnici pričakuje svet zavoda tudi od novega postojnskega občinskega sveta.


Najbolj brano