V zadnjem letu zaposlili več kot 60 novih sodelavcev

Podjetje Kolektor ATP, ki je del koncerna Kolektor, se je v zadnjih letih preoblikovalo in postalo Kolektorjev kompetenčni center za program hibridnih komponent, zato so se odločili, da na prvo julijsko soboto na stežaj odprejo vrata podjetja upokojencem, družinskim članom zaposlenih, sodelavcem v drugih Kolektorjevih podjetjih in ostalim obiskovalcem, ki so si ogledali proizvodne prostore in tehnološki napredek zadnjih let.

Podjetje Kolektor ATP se je s področja brizganja plastičnih mas v 
zadnjem obdobju preusmerilo v proizvajalca hibridnih delov za 
potrebe hibridizacije in elektrifikacije v avtomobilski industriji.  Foto: arhiv Kolektorja ATP
Podjetje Kolektor ATP se je s področja brizganja plastičnih mas v zadnjem obdobju preusmerilo v proizvajalca hibridnih delov za potrebe hibridizacije in elektrifikacije v avtomobilski industriji.  Foto: arhiv Kolektorja ATP

POSTOJNA > Kolektor ATP razvija standardne procese in tehnologije za proizvodnjo zahtevnih brizganih in hibridnih izdelkov za avtomobilsko industrij. “Strategija rasti nas sili v nenehno osvajanje novih tehnologij na področju preciznega brizganja duroplastov, štancanja in metalizacije, ki jih na visoko avtomatiziranih proizvodnih linijah združujemo v končni izdelek. Glavne vire rasti še naprej vidimo v trendu elektrifikacije in hibridizacije v avtomobilski industriji,” pojasnjujejo v podjetju, ki več kot 90 odstotkov prihodkov ustvari pri zahtevnih tujih kupcih avtomobilske industrije, kot so Bosch, Mahle, Adient, Schaeffler, Grammer, Raicam, Valeo in drugi.

Na osnovi novih investicij in novih produktov v prihodnjih letih načrtujejo podvojitev prihodkov. “Kljub trenutno slabšim razmeram smo prepričani, da rast prodaje in dodane vrednosti v Kolektorju ATP nista ogroženi,” poudarjajo. V zadnjem letu so zaposlili več kot 60 novih sodelavcev in še vedno zaposlujejo. V podjetju je tako skupno zaposlenih že preko 300 delavcev. Iščejo predvsem kvalificirane proizvodne delavce in nastavljavce, orodjarje in vzdrževalce, pa tudi inženirje.


Najbolj brano